Proiectul “530 de km pe bicicleta in 24 de ore”

UPDATE IMPORTANT ! NOUA RUTA A CURSEI !

In urma studierii “de facto” pe o perioada mai lunga de timp a directiei predominante a vantului pe culuarul subcarpatic si in urma discutiei cu un meteorolog, am luat decizia de a schimba traseul. Aceasta hotarare vine in urma faptului ca directie predominanta a vantului este dinspre Nord si pe ruta initiala ar trebui sa pedalez 266 km cu vant frontal, e ceea ce ar reduce la 0 sansele de reusita.
Noua ruta pe care o voi urma este Tecuci-Buzau-Siriu-Brasov-Sighisoara-Tg. Mures-Cluj si este chiar putin mai lunga si mai grea. Din motive evidente numele proiectului ramane neschimbat.
Pentru a fi la curent cu noutatile proiectului meu, dati Subscribe la pagina de Facebook Vegan Rider.

Proiectul „530 km pe bicicleta în 24 de ore”

Dragi conationali vegani si iubitori ai sportului,

Ma adresez cu precadere comunitatii vegane din Romania, dar nu numai, ci iubitorilor de sport in general care sunt interesati de initiativa mea, o gasesc binevenita si vor sa contribuie si sa ma sustina.

Ma numesc Rău George, sunt ciclist amator, preocupat printre altele, de alimentatie si viata sanatoasa in general, iar in aceasta vara in luna iunie voi incerca sa parcurg pe bicicleta traseul Tecuci (Galati) – Cluj Napoca  in 24 de ore, timp in care voi pedala in continuu.

Fac aceasta cursa avand o alimentatie bazata pe produse de origine vegetala iar motivele pentru care am ales sa ma supun acestei grele incercari deriva din pasiunea pentru sport si preocuparea pentru alimentatia sanatoasa:

 • este o distanta destul de mare de parcurs intr-un timp relativ scurt, va fi o test de anduranta serios, in care vointa, disciplina si puterea de a impinge mai departe limitele fizice si psihice vor fi atribute esentiale ale acestei curse, si pe care doresc sa le promovez;
 • este o performanta sportiva notabila indiferent de tipul de alimentatie adoptat, iar aceasta nu va fi un factor determinant in reusita  proiectului, ci alti factori precum antrenamentul, logistica,  resursele financiare si vremea;
 • sa dovedesc romanilor ca alimentatia vegana (preponderent cruda in cazul meu) nu te face slab si neputincios, ca se pot sustine eforturi de anduranta neobisnuite avand acest tip de alimentatie;
 • pentru a incerca sa oferim publicului o imagine cat mai corecta a alimentatiei vegane si a demonta anumite prejudecati care exista fara motive intemeiate atat in mass media cat si in randul publicului larg;
 • sa transmit public un mesaj despre beneficiile alimentatiei vegane care se extinde si asupra celorlalte aspecte ale vietii, sa arat ca acest mod de viata poate oferi satisfactii nebanuite atunci cand traim in armonie cu natura;

Am ales ca data a acestui eveniment ziua solstitiului de vara, 21 iunie, dar aceasta data depinde de conditiile meteo deci se poate schimba. Traseul ales are 530 km si urmeaza ruta Tecuci- Adjud- Bacau- Roman- Falticeni-Gura Humorului- Campulung Moldovenesc- Vatra Dornei- Bistrita- Cluj Napoca.

Pentru a realiza ce mi-am propus, as dori, si am nevoie,  de ajutorul si sustinerea comunitatii vegane/vegetariene din intreaga tara, dar mai ales din Cluj  deoarece acolo la destinatie va fi primul impact media pozitiv al acestui eveniment neobisnuit. Sunt sigur ca sunt persoane intre voi care aveti ceva relatii, cunostinte in radio, TV, presa scrisa, mijloace cu care putem da vizibilitate media acestui eveniment , atat inainte de a avea loc, pentru publicitate, cat mai ales dupa ce a avut loc, cu un interviu radio/TV si/sau in ziar, in care sa promovam, prin intermediul acestui eveniment, lucrurile care credem cu adevarat ca pot schimba vietile oamenilor in bine din numeroase puncte de vedere.

De asemenea, doresc ca aceasta cursa, sa se finalizeze cu un scurt film- documentar, care va fi difuzat la TV si vreau sa facem tricouri imprimate cu imaginea din bannerul creat de mine si sa le purtam atat eu cat si sustinatorii care ma vor astepta la finish, tot in scopul promovarii unui mesaj.

In afara de promovarea media, voi avea nevoie de suport logistic si financiar.

Suport logistic necesar:

 • o masina de asistenta, care sa ma insoteasca pe tot traseul, care se va ocupa de hidratare si alimentatie;
 • un om priceput la partea foto/video, cu oarece viziune cinematografica, pentru documentarea evenimentului;
 • 2 cronometre care vor fi pornite simultan la plecare, unul in masina de insotire, si unul la o persoana de la finish; acestea vor inregistra timpul total scurs de la plecare la finish, in timp ce computerul meu de bord va inregistra timpul efectiv de pedalat;
 • o cursiera de rezerva;

Suport financiar:

 •  aproximativ 700 lei pentru alimentatia in perioada antrenamentului;
 • aproximaitv 800 lei pentru echipament specific de ciclism: pantofi si placute  pentru cursiera ; 2 cauciucuri ; 1 far ; o vesta reflectorizanta pentru ciclism ;
 • in eventualitatea in care nu voi gasi sofer + masina de asistenta si fotograf/cameraman “pro bono”, vor trebui  minimum 1000 lei pentru a acoperi costurile generate de acestea;

Voi incepe antrenamentul in luna martie. Acesta va fi structurat astfel: curse contracronometru, de aproximativ 90 km, 4 zile pe saptamana, timp de 2 luni si cateva ture lungi de anduranta contracronometru, in ultima luna. Consumul caloric estimat pentru cursa este de circa 10.000 calorii, conform tabelelor tehnice pentru ciclism.

Datorita atributelor de mai sus , cred ca va fi un eveniment care merita promovat si sustinut nu numai de catre comunitatea veganilor din tara, ci si de iubitorii de sport in general, atat pentru a ne conferi o vizibilitate media, asa cum au comunitatile din alte tari, cat si pentru a incerca sa oferim publicului o imaginea cat mai corecta a acestui stil de viata/alimentatie si a demonta anumite prejudecati.
In alte tari aceste lucruri se fac destul de des. Fara actiune in aceasta directie nu vom obtine nici o reactie, trebuie sa fim proactivi ca sa putem initia o schimbare, si acesta este modul in care eu pot participa la schimbare.

Dr. Langa Olivia-Diana (“Crud si Sanatos”) din Cluj ma va asista prin intermediul unui protocol nutritional personalizat, construit pe o dieta cu Hrana Vie si special conceput pentru a creste forta si rezistenta fizica la efort (fara pierdere de masa musculara si fara carente microelementare esentiale).

Cei care doresc sa sprijine financiar initiativa mea inedita, o pot face in contul: RO57BTRLRONCRT0200809001, Banca Transilvania, orice suport oricat de mic este binevenit si apreciat (“Strength is in numbers!”). Cei care ma pot sustine in alte moduri, o pot face folosind datele de contact mai jos.

Anuntul oficial pentru media

 

Ma numesc Rău George, sunt ciclist amator, preocupat printre altele, de alimentatie si viata sanatoasa in general, iar in aceasta vara in luna iunie voi incerca sa parcurg pe bicicleta traseul Tecuci (Galati) – Cluj Napoca  in 24 de ore.

Fac aceasta cursa avand o alimentatie bazata pe produse de origine vegetala iar motivele pentru care am ales sa ma supun acestei grele incercari deriva din pasiunea pentru sport si preocuparea pentru alimentatia sanatoasa :

 • este o distanta destul de mare de parcurs intr-un timp relativ scurt, va fi o test de anduranta serios, in care vointa, disciplina si puterea de a impinge mai departe limitele fizice si psihice vor fi atribute esentiale ale acestei curse, si pe care doresc sa le promovez;
 • este o performanta sportiva notabila indiferent de tipul de alimentatie adoptat, iar aceasta nu va fi un factor determinant in reusita  proiectului, ci alti factori precum antrenamentul, logistica,  resursele financiare si vremea;
 • sa dovedesc romanilor ca alimentatia vegana (preponderent cruda in cazul meu) nu te face slab si neputincios, ca se pot sustine eforturi de anduranta neobisnuite avand acest tip de alimentatie;
 • pentru a incerca sa oferim publicului o imagine cat mai corecta a alimentatiei vegane si a demonta anumite prejudecati care exista fara motive intemeiate atat in mass media cat si in randul publicului larg;
 •  sa transmit public un mesaj despre beneficiile alimentatiei vegane care se extinde si asupra celorlalte aspecte ale vietii, sa arat ca acest mod de viata poate oferi satisfactii nebanuite atunci cand traim in armonie cu natura;

Am ales ca data a acestui eveniment ziua solstitiului de vara, 21 iunie, dar aceasta data depinde de conditiile meteo deci se poate schimba. Traseul ales are 555 km si urmeaza ruta Tecuci-Buzau-Siriu-Brasov-Sighisoara-Tg. Mures-Cluj.

Cele trei caracteristici, distanta, timpul si alimentatia, fac din acest eveniment o premiera in Romania, care merita promovata in canalele media, pentru un cat mai bun impact national.

Dr. Langa Olivia-Diana (“Crud si Sanatos”) ma va asista prin intermediul unui protocol nutritional personalizat, construit pe o dieta cu Hrana Vie si special conceput pentru a creste forta si rezistenta fizica la efort (fara pierdere de masa musculara si fara carente microelementare esentiale).

Cei care doresc sa sprijine financiar initiativa mea inedita, o pot face in contul: RO57BTRLRONCRT0200809001, Banca Transilvania, sau folosind butonul “Donate”  iar cei care ma pot sustine in alte moduri, o pot face folosind datele de contact mai jos.

Mai multe informatii gasiti in “Proiecte”

English version

“530 km by bike in 24 hours”

My name is Rău George, but friends call me Raoul. I am a Romanian amateur cyclist, mountain climber, and am passionate among other things about sports, nutrition and healthy living in general. This summer in June I will try to cycle from Tecuci (my home town) to Cluj Napoca and cover a distance of approximately 530 km in 24 hours.

I am doing this with a plant-based diet, mostly raw and the reasons why I have undertaken this difficult challenge come from my passion for sports and  concern for healthy eating. Some other reasons are:

– it is quite a long distance to cover in a relatively short time and it will be a serious test of endurance, in wich  willpower, discipline and ability to push on physical and mental limits play a key role, and that I wish to promote;
– it is a significant physical endeavour regardless of the type of diet. This will not be a determining factor in the success of the project, but other factors such as training, logistics, financial resources and weather are more important;
–  to prove to fellow Romanians that a plant-based diet (mostly raw in my case) does not make you weak or any less capable of sustained physical effort of such magnitude;
–  to try to offer people a correct image of the plant-based diet and to invalidate/combat certain prejudices that exist in the media and among the people;
– to publicly send a message about the benefits of a vegan diet that also extend to other aspects of one`s life, and also to show that this way of life can be rewarding in unexpected ways when we live in harmony with nature;

I have chosen the Summer Solstice, June 21st 2013, as the date for this event, but this depends on the weather conditions, and so it may be subject to change. The route, which is  555 kilometers long, will be through the following towns and cities: Tecuci -Buzau- Brasov- Sighisoara- Tg. Mures- Turda- ClujNapoca. Calories burnout is estimated at about 12,000, according to technical cycling tables.

These three features: distance, duration and diet make this event a first in Romania and so I believe it is worth promoting in the media for a good national coverage.

For this project I need logistic support as well as financial support. The amount I would need is around 400 euros to cover the expenses with some cycling equipment and my diet during the training period.

Those who want to financially support my project can do this with a donation, by using the  “Donatebutton on my blog, or directly in my bank account: RO57BTRLRONCRT0200809001, BancaTransilvania. Those who can support me in other ways, can do so using the contact details below.

Rău George
Email: george.ovidiu.rau @ gmail.com

Any help, however small, will be greatly appreciated !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s