Reflectii despre sexualitate

Vreau sa vorbesc putin despre sexualitate, cum este privita ea de catre marea majoritate a oamenilor si efectele ei asupra vietii oamenilor. Este o gluma despre tipurile de oameni care spune ceva de genul: “Sunt 2 feluri de oameni, cei care fac, sunt, zic, etc… [se completeaza cu subiectul ] si cei care nu recunoasc asta “. Acest lucru e valabil si pentru sau mai ales pentru subiectul pe care l-am ales, sexualitatea si exprimarea ei.  Cred ca sunt multi oameni ca si mine, care nu pot accepta in locul unei explicatii logice, expresii de tipul “asa se face, asa am invatat, asta e treaba, asa trebuie facut, etc”. Asa ca oricand intuim ca ceva nu se potriveste cu ceea ce simtim, incepem sa cautam singuri, renuntand la conceptiile generale ale societatii  si la ceea ce am fost invatati ca fiind lege.

sexuality-757x467Pentru multi dintre noi este un subiect tabu, ceva despre care nu se vorbeste deschis, explicit, cu sinceritate si in nici un caz in public. Am fost crescuti si educati de parinti si societate cu o abordare distorsionata si nesanatoasa asupra acestui aspect al vietii. Aspect care e unul dintre cele mai importante dupa nevoia de hrana, aer si siguranta. Dupa mine, cea mai mare parte a dramelor umane isi are originea in viata sexuala care de obicei este strans legata de cea emotionala. Si tot ea este responsabila si pentru cele mai intense momente sau perioade de exaltare si fericire.

Abordarea si manifestarea gresita a sexualitatii, nu conteaza din ce punct de vedere, poate face oameni toata firea sa planga, poate ingenunchia spiritul si poate sa duca la pierderea unuia dintre cele mai frumoase daruri ale vietii.   Sau dimpotriva, daca renuntam la toate prejudecatile plantate in noi inca de mici si avem curajul sa o privim si acceptam pentru ceea ce este cu adevarat, atunci poate fi sursa unei impliniri imense, in primul rand spirituale.

Suntem oameni si ne place tot ce tine de idea de sex. Asa suntem construiti de natura  si ea nu face greseli. Natura nu inzestreaza o fiinta cu o anumita caracteristica fizica sau comportamentala decat daca in decursul evolutiei s-a dovedit ca respectivele caracteristici duc la prosperitatea specie. Oamenii care nu agreeaza sexualitatea, au dificultati in a o exprima sau o exprima in moduri gresite, au probleme adanc inradacinate ale caror cauze pot fi multiple. Aceasta nu este parerea mea ci e un fapt dovedit .

sexuality-and-the-purpose-of-sex

Tot ce stim despre sex stim de la parinti, sistemul educational, mass media si societate in general. Cu alte cuvinte, tot ce stim despre sex sunt ideile altora despre sex si nu ale noastre. Asta nu ar fi rau daca aceste idei nu ar fi eronate si pervertite (trebuie doar sa ne uitam in jurul nostru ca sa vedem si intelegem ca sunt chiar asa ).  In afara de parinti care au avut intentii bune legate de acest aspect (dar care ne-au invatat ceea ce stiau ei si nu toate invataturile lor sunt bune …), celelalte structuri care si-au pus amprenta asupra noastra, au facut-o urmarind anumite interese, cu scopul de a ne directiona ideile despre sexualitate si comportamentul sexual in directia convenabila lor. Sexualitatea este una din marile constrangeri prin care oamenii sunt manipulati intr-o directie sau alta. Oricare ar fi directia, ea nu e niciodata in beneficiul nostru.

Asa ca este de dorit sa incercam sa rupem barierele prejudacatilor, sa analizam mai bine si sa imbratisam o noua viziune asupra unuia dintre cele mai frumoase aspect ale vietii. O viziune in acord atat cu ceea ce simtim si gandim noi insine cat si cu timpurile in care traim. De ce sa ne negam unul dintre cele  mai importante instincte si sa ne refuzam trairi fizice, emotionale si spirituale definitorii pentru noi?

Personal, gasesc viziunea lui Osho despre acest subiect logica, sanatoasa si deci atragatoare. Recomand oricui sa citeasca ideile lui despre sexualitate si relatii amoroase. Am selectat un pasaj reprezentativ pentru acest subiect, scris de Neale Donald Walsch, despre sexualitatea privita din punctul de vedere al divinitatii. Oricare sau orice ar fi ea pentru oricare dintre noi. Va invit sa il ascultati  si in acelasi timp sa va bucurati de frumusetile si magnitudinea Universului.

Like, Share & Subscribe daca ti-s placut !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s