Casa de productie RAW4ALL prezinta :

In rolul principal: subsemnatul. Nu exista roluri secundare. Coloana sonara este la alegerea cititorului.

Nu mi-a placut niciodata sa mi se spuna bucatar si mi s-a spus asta inca de acum ani buni in urma. Dar se pare ca nu pot fugi de acesta indemanare a mea. Nu pot fugi de ea, ma urmareste oriunde ma duc si e in mintea mea pana adorm. M-a ajuns din urma si acum trebuie sa ma predau. Desi prefer sa imi spun in loc de bucatar, mic artizan al bucatariei raw  si  creator de produse din lumea plantelor. Parca suna mai bine chiar daca imi ia mult timp sa o spun 😛 .

A inceput sezonul  in care incep sa mai mananc si din ce am pus la congelator si in sticle in lunile precedente. Astazi veti vedea 5 shake-uri si 5 feluri de mancare pentru pranz sau cina. Poate ca unii dintre cititori sunt la inceputul abordarii acestei alimentatii si au nevoie de idei si meniuri dar cred ca vor fi de folos si celor care nu sunt atat de noi in acest stil alimentar. Asa ca va puteti inspira de aici. Nu vreau bani, doar celebritate 😀

Shake no.1 : must din struguri, netcar de capsuni, suc de catina, banane, mure, obisnuita portie de amestec  detoxifiant si antioxidant  acum combinate  🙂 . Il voi denumi de acum inainte ADA (amestec detoxifiant-antioxidant) pentru ca va fi prezent in toate shake-urile.

Shake no.2 : nectar din prune, suc de catina, kiwi, mere, seminte de canepa si ADA.

Shake 1

Shake no.3 : must din struguri, nectar de capsuni, nectar din prune, kiwi, merisoare si ADA.

Shake no. 4 : must din struguri, nectar din  prune, mure, capsuni, faina de cocos si ADA.

Shake 2

Shake no.5 : banane, merisoare, mure, must, suc de catina, ADA.  Uneori in loc de shake  mi-am facut un platou cu fructele pe care le aveam disponibile. Primul este cu pere, kiwi si banana iar al doilea este cu pere , mere si struguri.

Shake 3 cu fructe

Just to be fair, mentionez ca : mustul din struguri si nectarul din prune sunt fierte, murele, sucul de catina, merisoarele, capsunile intregi  si nectarul din capsuni sunt nefierte si congelate.

Sa trecem la preparatele potrivite pentru pranz si cina. Sunt foarte usor de facut, din ingrediente la indemana tuturor si gustoase rau de tot. Dar asta depinde si de indemanarea celui care le prepara de simtul lui sau  ei legat de combinarea ingredientelor si aromelor..

No.1 : Am facut mai intai la blender un sos relativ gros din urmatoarele: rosie, seminte de floarea soarelui hidratate, usturoi, ardei verde, cimbru, boia iute si drojdie inactiva. Apoi am facut “orez” din conopida cruda la mixerul cu lama S. Am despicat cu o cruzime nemaintalnita 2 ardei kapia, unul verde si unul rosu. Am combinat toate partile intr-un tot intreg asa cum vedeti.

mancare 1

No.2 : Am umplut un platou  cu ardei kapia, dovlecel, rosii, conopida si gogosari, toate crude. Am aruncat apoi in blender o sticla mica din mult prea bunul suc de rosii condimentat, niste usturoi, faina de in, drojdie inactiva. Am blenduit pret de vreo 10 secunde pana am obtinut un sos cremos si fin pe care l-am relocat intr-un bol si al lasat sa curga peste el putin din  minunata pasta de tahini ajunsa la mine tocmai de la ea de acasa, din Peninsula Arabica. Ia o bucatica de ceva  din platou, da-o prin acest sos  si vei vedea cat de bun este !

No.3 : Am executat repere orez din conopida, am adaugat pe langa el dovlecel feliat, salata de vanata si un rest de salata din radacinoase. A inecat totul in ketchup iute home made si iata ce repede se face un pranz !

mancare 2

No.4 : Am fiert cativa cartofi deoarece oaspetelui meu ii plac (nici  eu nu-i refuz  😀 ) si i-am acompaniat cu mustar de Dijon si hrean cu sfecla rosie la otet.  Dar platoul parea cam gol asa ca am adaugat  o rosii si cum aveam in frigider un pate din seminte de floarea soarelui, am zis cum sa fac sa-l fac util pe lumea asta. Asa ca  l-am asezat frumos in jumatati de ardei si cina fu gata in 3 timpi si 4 miscari 🙂

No. 5 : Acelasi platou. L-am umplut cu rosii, ardei si cum parca vazusem niste conopida pe undeva, m-am dus  repede dar constat ca era fiarta. No bine, las’ ca merge si asa. Dar ideea e: “La pomul laudat  sa nu te duci cu sacul ci cu gentuta… nu se stie niciodata 🙂 ” Credinciosul meu platou umplut, am adaugat inca 2 pasageri, salata de vanata in dreapta si  obisnuitul sos de rosii  (usturoi, patrunjel verde, drojdie inactiva, boia iute, seminte de floarea soarelui si de in) facut la blender. Rezultatul este ca tot ce se da printr-un sos e bun de  mancat.mancare 3

Am pastrat ce e mai bun pentru final.

Casa de productiesigla blog

prezinta  :

Imitatia de ciocolata  🙂

In dulcele stil clasic 🙂 am facut niste bomboane care au gust de ciocolata desi nu contin pudra sau unt de cacao. De fiecare data cand fac ciocolata raw spun ca e cea mai buna facuta pana atunci. Si de fiecare data descopar ca, asta e frate, lasand urmele de modestie pentru altcineva, sunt bun :D. Personal cred ca ciocolata nu poate exista fara cacao, ca aceasta a dat nastere ciocolatei si atunci ceea ce am facut eu doar  seamana cu ciocolata dar nu este. Daca nu as fi facut-o eu si as fi gustat-o de la altcineva, as fi jurat ca e cioco raw. Este una dintre cele mai simple, rapide si ieftine bomboane dulci care se pot face.

Ca sa elimin suspansul (poate unii mai au hipertensiune 🙂 ), ingredientele sunt:  curmale, stafide, fulgi de cocos, arahide crude hidratate si pudra de roscove plus arome. Metoda de prepare este urmatoarea: hidratam arahidele, spalam curmalele si stafidele dar nu le hidratam iar fulgii de cocos ii tranformam in faina. Dam la masina de tocat fructele si arahidele, le amestecam manual si eu am impartit amestecul  in doua ca sa fac bomboane  cu arome diferite. Dar cine nu vrea poate sa faca un singur fel. Am pus in vasul cu lama S o parte din amestec, am adaugat faina de cocos, pudra de roscove, pulbere si ulei esential de menta pentru ca ador ciocomenta 😀 si am mixat pana la obtinerea unui aluat solid. Am procedat la fel pentru cealalta jumatate de amestec adaugand in schimb cardamom si fenicul pentru ca m-am indragostit de aceste arome si gusturi orientale 😛 . Apoi le-am dat forma sferica in palme. Le-am bagat la frigider la intarit ceea ce au si facut  saracele bomboane infrigurate, dar nu inainte sa gust aluatul pe tot parcursul nasterii bomboanelor 😀 . Pentru ca nu m-am putut  abtine.ciocolata raw Like, Share & Subscribe daca ti-a placut si ti-a dat idei ! 

Vorbesc serios, apasa pe  Like & Share   😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s