Trei retete cu porumb :)

Supa verde cu spirale

Ingrediente supa: leurda, ciuperci, castravete, seminte de floarea soarelui macinate, turmeric, suc de rosii, curry, zeama de lamaie, cimbru si busuioc.

CAM01755 Se dau la blender impreuna cu apa pana la consistenta dorita. Evident leurda se poate inlocui cu alte buruieni sezoniere.
CAM01757

Apoi se adauga spirale din porumb in supa si se mananca cu mare pofta ! si cu lingura din lemn   😛CAM01760

 

Spaghetti din porumb cu sos

Nimic neobisnuit pana aici.  Dar sosul …….mmm… este un sos dulce-iute, inventie personala.

CAM01737

Ingrediente: ciuperci, castravete, morcov, ceapa, suc lamaie, fulgi de ardei iute, zahar brun de trestie, cateva curmale, faina de migdale, faina de cocos si ceva suc de rosii care evident nu era crud…dar daca aveam rosii……. CAM01738

Se adauga din abundenta acest sos peste spaghetti. Greu de crezut ca aceste ingrediente combinate pot duce la un asa gust bun ! Neaparat trebuie sa incercati, eu cu siguranta voi mai face asta si chiar imbunatatita !
CAM01742

 

Mamaliga dulce numai buna de mancat pe munte !

Acum cateva zile v-am facut cunostinta cu Noua Mamaliga Romaneasca . Era si timpul pentru versiunea 2.0, adica una dulce 🙂

Ingrediente: fulgi deshidratati de mere, curmale, merisoare si afine deshidratate, zeama de lamai, fulgi de cocos, faina de in, faina de canepa, unt de cocos, zahar brun din trestie, masa de cacao, pudra de roscove.

CAM01761

Intai se face mamaliga,  si cand e gata adaugam untul de cocos si masa de cacao (care este de fapt unt de cacao amestecat cu pudra de cacao). Invartim acolo la foc mic  pana se topesc si se omogenizeaza.

CAM01766
Lasam sa se raceasca vreo 10 minute dupa care adaugam restul ingredientelor. Acestea vor absorbi mare parte din apa si astfel se va intari suficient de mult cat sa isi pastreze forma. Evident la solidificare au contribuit si grasimile din cocos si cacao. A iesit o mamaliga cam la 2 kg.

CAM01769

Poate fi o gustare sau chiar o mancare, plina ochi de carbohidrati si alti nutrienti. De retinut ca in afara de untul de cacao si cocos, restul ingredientelor au fost puse cand mamaliga nu mai fierbea si deja incepuse sa se raceasca deci  nutrientii ar trebui sa fie teoretic acolo  pe felie 😀 sau in felie .
CAM01772

Este foarte buna, prietenoasa cu sistemul digestiv, energizanta si in tura pe varful Piatra Mare am mancat 1 kg odata, in timp ce in cabana mirosea a ciorba si carnati 😀 . But that wasn’t a problem because I was carbing the fuck up !!!

CAM01789

Pentru ca porumbul este foarte bun si nu ar trebui sa ne ferim de el  !

Alimentatia mea este crudivora si preponderent frugivora in general deci poate unii ar putea gandi WTF  este cu mamaliga in treaba asta ? Ei bine, suntem nevoiti sa ne adaptam alimentatia la zona si sezonul   in care suntem plus diversele situatii de exceptie care apar uneori, deci functie de acestea se mai modifica si alimentatia. Nu e o rusine, nici un pacat si nici o incalcare a vreo unei directive. Mai bine vegan crudivor pe viata ADAPTAT LA REALITATILE ZONEI SI SEZONULUI IN CARE TRAIESTE, chiar daca asta inseamna si includerea unui anumit procent de alimente preparate termic,  decat vegan crudivor strict 100% pentru 1-2 ani, urmat de renuntare si  reintoarcere la vechile obiceiuri din lipsa sustenabilitatii acestui stil alimentar.

Like, Share & Follow  daca v-a placut !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s