Pentru un pumn de porumbele

27 noiembrie 2013

Ma cheama un prieten sa culegem porumbele de padure ca stie el un loc unde sunt foarte multe. Adica “fara numar”. Foarte entuziasmat era amicul de proprietatile porumbelelor, eu nestiind nimic despre aceste fructe salbatice. Un mic search pe google ma lamureste si decid sa merg la cules cu el. Ne inarmam cu multe pungi  si chiar un ditamai sacul de rafie in ideea ca nu lasam una acolo. Ma imbrac destul de gros (parerea mea), afara fiind cam frig si pornim. Termometrul indica 3 gr. C .

CAM01351

Lasam masina la el acasa si luam un moped, adica un fel de trotineta cu motor,  pentru ca pana la padurea cu pricina mai sunt cativa kilometri si nu pe asfalt. Dar supriza !!! Imediat ce am parasit asfaltul dam peste drumuri pline de noroi pentru ca plouase mult  zilele precedente. Se pare ca o zi de pauza nu a fost suficient sa se zvante pamantul. In consecinta, mopedul devine nu doar inutil ci chiar o povara. Impingem cu randul la el toti cei aproximativ 4 km pana la padure. Macar ne-am mai incalzit, dar nu si la maini.

CAM01349

Vantul batea ca la el acasa, noi fiind invitati de onoare. Mainile ne amortisera, si deoarece eu nu-mi luasem geaca de vant, simteam raceala pana la piele prin toate cele 3 bluze. Imi spun in gand : “Sper sa merite porumbelele alea tot chinul asta. Asta daca le mai gasim”. Imi dau seama ca totusi am spus-o cu glas tare, pentru ca vine si raspunsul : “Fii pe pace frate ca o sa gasim cu sacii”. WTF ? Am ajuns rau daca vorbesc pe gura si am impresia ca o spun in gand. Anyway…CAM01350 Mopedul nu are nimic impotriva efortului nostru de a-l impinge la deal. Singura consolare e ca la intoarcere vom cobori. De preferat, calare pe trotineta motorizata. Dupa vreo ora si jumatate  in care am fost in “simbioza” cu elementele naturii, adica noroi, vant si campuri nesfarsite, ajungem la marginea padurii. Si iata-le. Albastre-violet si reci ca gheata, sunt intr-adevar multe. Fara numar. Avem deja mainile inghetate, temperatura scazuta impreuna cu factorul de racire al vantului ne-a cam redus la neputinta. Am spus ca arbustii producatori de porumbele sunt plini de tepi si le place (intr-un mod absolut bizar) compania trandafirilor salbatici (ai caror spini sunt ceva de speriat, precum carligele de pescuit)? Daca nu, aflati acum. Oarecum demoralizati, incepem sa culegem. Una in gura, 3 in punga. Sunt acre, astringente si iti lasa gura apa prin faptul ca iti fac gura punga. De aia veche, de 1 leu. Nu-i nimic las’ ca sunt pline de tanini si alte “bunataturi”. Deci 2 in gura si una in punga.  CAM01352

Dupa aproximativ o ora in care ne-am chinuit sa nu inghetam, ne-am luptat sa ne eliberam dintre spinii care voiau sa ne tina prizonieri, in care ne uitam la mainile noastre si nu intelegeam de ce nu vor sa execute comenzi simple precum “culege fructe”, am pus capat campaniei noastre de adunare a roadelor pamantului. Se pare ca pamantul isi apara roadele. Ma uit in punga, nu cred sa am mai mult de jumatate de kg. Amicul are 1 kg  sau putin peste. Incalecam pe trotineta cu motor si dam pedala catre civilizatie. Suntem la limita rezistentei  cand ajungem, mainile ne sunt inutile momentan. Reusesc sa bag cheia in contact cu o mana dar imi trebuie doua maini ca sa o invart.

CAM01361Imi vine in minte filmul cu Clint Eastwood “For a fist full of dollars”. Dolari nu am dar am 2 pumni de porumbele. Oare daca le mananc, o sa devin rezistent la frig precum ele ???

Advertisements

3 thoughts on “Pentru un pumn de porumbele

  1. De mult nu am mai ras cu asa pofta. 🙂 Iti dai seama ca Ceausescu facea campanie de toamna pentru strangerea porumbelelor? Apropo, cum le mananci ca stiu ca is groaznice la gust.

    • Multumesc ! ma bucur ca ti-a placut. nu stiam ca ceasusescu facea treaba asta… stia el ce stia 🙂 . da sunt acre, dar nu am asa de multe incat sa nu stiu cum sa le mai mananc… le-am mancat exact asa cum sunt ele .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s