Tecuci-Soveja 1 si 11 mai

11 Mai

 Am reinceput antrenamentul dupa mica vacanta, cu o tura rapida la Soveja. 153 de km si 1000 m diferenta de nivel in 6h:42 min, cu vit. med. de 24.9 km/h, la intoarcere fiind “ajutat” de vant frontal, cu rafale puternice.

CAM00181CAM00185Urmeaza cateva zile cu antrenament de revenire, scopul fiind incercarea de a atinge 400 de km nonstop, intr-una din zilele urmatoare.

CAM00182CAM00186Am intalnit un biciclist pe drum, l-am rugat sa ma traga in poze , si dupa un “crash course” in utilizarea tehnologiei tactile, omul a livrat si rezultate.

CAM00183

CAM00188Nu am rezistat sa trec pe langa aceste flori frumoase fara sa vi le arat si voua 🙂

1 Mai cu baietii din Marasesti

 1 mai. Muncitoresc zice-se. La 07.50 fix ma pornesc. Intalnirea la Tisita cu cei 3 baieti din Marasesti e scurta, amicala si pornim catre Soveja. Ca la mersul in grup, se fac multe pauze, de odihna, mancare, poze, dar recuperez mai incolo, imi zic.IMG_0126La intoarcerea de la Soveja, unul dintre baieti are o problema musculara la picior, asa ca mi se da “liber” sa ma duc inainte, ritmul meu fiind ceva mai mare si avand planuri mari pentru celebrarea zilei.

IMG_0142IMG_0139

Ajung la Tecuci, cu vantul din fata, fac plinul cu energizante, un mic masaj cervical, si pornesc spre Barlad. Vant bun la dus, frontal la intoarcere. Ajung acasa, kilometrajul indica 250 km. Am realizat dezideratul propus acum o saptamana si amanat din cauza vantului puternic. IMG_0133Ma simt bine, asa ca realimentez si ma indrept spre o portiune de asfalt la iesirea din oras pe care intentionez sa o fac in regim de circuit pana ajung la 300 km. Dupa primul tur, fac pana in plin camp si intuneric. Cu mainile deja amortite dupa 260 km, ma chinui sa fac pana in timp util. Pierd jumatate de ora totusi. Continui, si pe la 01 dimineata ating 300 km. Ma reintorc acasa, realimentez, si inapoi pe circuit.

La 03.06 dimineata ajung acasa. Am mai pus sub centura 360 km in 15 ore si 16 min de pedalat efectiv, vit. med. la sfarsit fiind de 23.65 km/h. Mai aveam inca 5 ore de pedalat pana la 08 dimineata si ar fi fost 24 de ore dar in lipsa ghidonului de contratimp, mainele mele erau amortite pana la durere. Am plecat in urma cu 19 ore si 26 min, dar aprox. 4 ore s-au pierdut cu pauzele de la Soveja, pauzele de realimentare si pana pe fata. Teoretic, in aceste 4 ore pierdute si cele 5 care inca mai erau pana dimineata, s-ar fi putut adauga inca aprox. 190 km.

Ca sa va faceti o idee, 360 km inseamna 2 probe Ironman de bicicleta.
Si tot acest efort a fost alimentat cu batoanele de la Canah, cateva banane si amestecul propriu energo-antioxidant.
Raw Vegan Endurance!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s