Raw Food- Summer & Autumn 2012

Halva cu catina !

21 noiembrie 2012

in asteptarea iernii si-a zapezii, si fiindu-mi pofta de halva, am pus-o de-o halva cu catina !
ingrediente: susan hidratat, seminte de f.s hidratate si nehidratate, stafide, prune deshidratate de baiatu’, putina miere, catina, scortisoara, cuisoare, pudra de roscove, unt de cocos.

207prunele le-am taiat in bucatzele, am dat la robotul cu lama S tot in afara de semintele de f.s hidratate, pe care le-am adaugat la urma sa ramana intregi. am pus si untul de cocos topit in apa calda, amestecat pus in cutii la frigider.
super, super buna a iesit halvaua aceasta ! recomand fara retineri !

Primii mei vlastari !!!

1 octombrie 2012

acestia sunt de floarea soarelui.
am mancat o salata cu astfel de vlastari de la restaurantul Simplicitydin Brasov, si mi-a placut atat de mult incat mi-am facut in sfarsit timp sa plantez si eu.

205

uite cum stau ei frumosii in cutie la frigider !!!
i-am mancat intr-o salata impreuna cu varza, rosii si cimbru proaspat ! 206

Humus libanez semicrud!

21 septembrie 2012

asta pentru ca imi place humusul foarte mult si am vrut sa contina si elemente crude.
ingredientele crude sunt cam in aceeasi proportie cu nautul fiert.

203

ingrediente: naut fiert, linte rosie incoltita, faina de susan, usturoi, patrunjel, zeama lamaie, sare roz, piper, boia dulce, oregano, ulei de masline si putina apa de la nautul fiert.
are gust putin diferit fata de humusul traditional, dar garantez ca e f bun si mai sanatos ! 204

Smochine deshidratate

10 septembrie 2012

de mult ma uit cu jind la smochinul in gradina, doar, doar s-or coace 🙂 am mai cules eu cateva cand si cand dar acum in sfarsit le-a venit sorocul !
asa ca dupa ce mi-am potolit pofta (tare bune mai sunt :)), am dat cateva si la caldura.
inainte …

199

si dupa… 200

  smochinul, unul dintre cei mai vechi pomi fructiferi din lume, mentionati in documente vechi de mai bine de 3000 de ani….l evident al meu e ceva mai tanar 🙂202rataciti printre smochine, struguri negrii deshidratati in foarte mult timp….

201

Zacusca vegana semicruda

31 august 2012

tocmai intors din expeditia pe Elbrus, am recuperat din greu cu mancarea cruda….si ce bine a fost:)

195

ingrediente crude: ciuperci, usturoi, morcov, dovlecel, rosii, ceapa, patrunjel, marar, busuioc
ingrediente ne- crude: vanata si ardei coapte …
cantitativ cele crude sunt cele mai multe … sa nu uitam de sare roz, piper, cimbru, si ulei de masline.. 196

se robotesc toate incepand cu morcovul si dovlecelul,nu prea mult ca sa mai ramana bucatele intregi 197

cu mana pe inima va spun ca la aspect este absolut identica cu zacusca clasica, iar la gust este aproape indentica…nu mi-a venit sa cred cat de asemanatoare poate fi.
cat despre gust….am impresurat-o cu salata si am mancat-o ca un gurmand ce sunt:) 198

Supa de alge si rosii !

24 august 2012

remineralizanta si gustoasa!

193ingrediente: de la stg la dr, alge hidratate si rosii deshidratate, rosii proaspete, castravete, usturoi, busuioc, sare roz si apa. se chinuie toate in blender pana capituleaza 🙂

194

Salate de fructe

23 august 2012

iata si o salata ratacita printre poze mai vechi…

185crema de avocado cu pudra de roscove si curmale, miez de nuca, fulgi de cocos, cirese proaspete…

186salata de chestii crude 🙂

188intai se prepara laptele din: arahide, miez de nuca, seminte de f.s, dovleac, mac, susan si in, toate hidratate + pudra de roscove, fulgi de ovaz si apa. scortisoara la vedere. consistenta relativ groasa.

189

 se taie cubulete: mere, pere, prune si piersici.190se amesteca cele 2 de mai sus.

191

and, for a touch of blessing: cuburi de pepene galben, fulgi de cocos si porumb, ulei din samburi de struguri si unt de cacao dat pe razatoare. 192

Salata superbuna sau guacamole la patrat

5 august 2012

deci eu sunt fan avocado !

179

ingrediente: 2 avocado, morcov, gulie si telina date pe razatoare, ceapa tocata marunt, rosii cubuletze, usturoi,patrunjel, cimbru, busuioc, sare roz, faina de in.
and as a finishing touch, putina drojdie inactiva si suc de lamaie ca sa mai impiedic oxidarea.
v-as spune ca a iesit foarte foarte buna, dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. mai bine incercati:) 180

sugestie de servire: ardei rosu umplut cu guacamole la patrat 😉 181

Roadele pamantului deshidratate

4 august 2012

ca sa profit de energia binefacatoare a soarelui, am construit un suport pentru uscarea diverselor bunatati de prin gradina….lemn,  plasa de tantari si pionieze:)

173piersici si rosii fac baie de soare !!!

174

   mere de vara la deshidrator…  175

rosii, piersici si zarzare….176  in diverse ipostaze…

177poze mai vechi pe care am uitat sa le postez…capsuni deshidratate

182

caise la soare… 183
cirese in deshidrator… 184

si inca nu am terminat 😉 178

Rulouri de fructe

31 iulie 2012

bine v-am regasit !
de cand sezonul cald a inceput sa se manifeste in forta, nu am mai postat nimic, dar am facut zeci de bunatati : inghetate din felurite fructe, guacamole, supe crude, painici din legume si seminte, biscuiti din fructe si nuci, si altele. din pacate am fost prea ocupat si cu treaba, si sa le mananc, ca sa vi le mai arat si voua 🙂

168

ceea ce vedeti in poza s-ar traduce in engleza fruit leather….sau rulouri de fructe 169

asadar, am facut o reuniune de clasa a mai multor fructe: piersici, prune, mere, caise, banane, avocado, curmale si stafide.
le-am mixat impreuna si ca sa nu se plictiseasca, am adaugat puterea antioxidanta a cuisoarelor, scortisoarei si karobului. 170

sucul de lamaie a pus capac piureului, dupa care l-am intins cu lingura in tavile deshidratorului.
pe net umbla vorba ca sunt necesare intre 12 si 24 de ore, dar in cazul meu a durat aproximativ 10 ore, desi am pus un strat de aproximativ 5-7 mm. 171

dupa aproape 7 ore le-am intors deoarece sunt uscate in proportie destul de mare astfel incat dupa ce le-am intors nu mai e nevoie de mult timp in deshidrator. 172

dupa ce le-am scos, am inteles de ce au acea denumire in engleza “piei de fructe”. pentru ca sunt maleabile, rezista la intindere si se pot rula sau plia foarte bine.
la frigider se mai intaresc, dar imediat ce le scot de la frig si ajung la temperatura ambianta, isi recapata proprietatile initiale.
pot fi consumate ca atare, umplute cu inghetata, pe post de clatite, sau in alte moduri creative.
simplu, usor de facut si delicios !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s