Raw Food- Mai 2012

Capsuni deshidratate

27 mai 2012

de cand le astept ! am umplut casa cu aroma lor! dupa 11 ore in deshidrator arata cam asa.
din 5 tavi am umplut un borcan de 800 gr. in cateva zile urmeaza ciresele:)

167

Supa de castraveti cu avocado !

23 mai 2012

solarul meu a inceput sa produca castraveti asa ca fara sa mai stau pe ganduri am facut o Supa de castraveti cu avocado !
a iesit ca o crema pentru ca am vrut sa pastrez mai mult apa din castraveti si am adaugat putina.

165

ingrediente: castraveti, avocado, ardei, marar, usturoi, ceapa vede, miez de f.s. maruntit, o tzara de piper, boia, sare roz, curry, suc de lamaie, cimbru si busuioc. si ceva apa. 166

Crema de avocado si cacao ! + altele:)

18 mai 2012

am mai facut astfel de crema ca adaos la diverse dulciuri, dar niciodata singura.
de fapt, care treaba? e absurb ca un preparat atat de bun sa fie atat de simplu! un lucru e clar: daca vrei sa atragi pe cineva spre hrana vie, atunci dulciurile sunt cel mai bun inceput. resistance is futile, you will be asimilated 🙂

163

ingrediente: avocado, curmale hidratate, lapte de susan, cacao BIO, aroma vanilie, coaja de lamaie. imi place sa folosesc pt. indulcit curmale la aproape orice dulce.
am presarat deasupra miez din samburi de caise .
las lamaile si portocalele a caror coaja o folosesc, in apa fierbinte vreo 30 min ca sa mai iasa toxinele din coaja 164

Biscuiti de biscuiti !

16 mai 2012

statea el deshidratorul gol si tare suparat mai era, asa ca l-am umplut cu biscuiti 🙂 de 2 feluri!
1. Biscuti de nuci si seminte cu fructe: pulpa de susan si f.s. de ramasa de manufacturarea unui lapte, arahide,miez nuca, seminte dovleac, susan si f.s., faina in, prune, curmale, stafide hidratate, fulgi cocos, cacao, scortisoara

159

si fiindca tot nu se umpluse, am aranjat repede inca un amestec, Biscuiti de cereale cu fructe si aroma de portocale:fulgi secara, ovaz, crupe de hrisca, hidratate, faina de mei si in, curmale, merisoare, stafide si caise hidratate, pudra roscove, fulgi cocos, coaja de portocala. 160

in prim plan Biscuitii de nuci si seminte cu fructe ! ce batoane, ce biscuiti din comert ??? 161

in prim plan Biscuitii de cereale cu fructe si aroma de portocale ! this is the real shit ! 162

Supa crocanta de salata verde

13 mai 2012

in aceasta perioada, salata de buruieni e pe felia ei :), dar pentru variatie, am incropit o Supa crocanta de salata verde.

155

astfel avem urmatoarele ingrediente pentru partea lichida: salata verde, ceapa verde, patrunjel, marar, leustean, sare, piper, suc de lamaie, sos de soia si drojdie inactiva. 156

si pentru o textura cremoasa am pus si avocado. umplutura sau partea crocanta: ardei rosu, gulie, castraveti, boabe porumb, ridichi. 157

se adauga tahini atat pt efect cat mai ales pentru gust, e voila ! 158

Lapte din fulgi de cocos si crema de avocado cu quinoa

11 mai 2012

152

pentru lapte am folosit fulgi de cocos cu grasime 63%, mixati foarte bine cu apa.
grasimea de cocos se aduna deasupra si se colecteaza. se strecoara iar pasta de cocos se pastreaza. parca nu are gustul la fel de “bogat” precum cel facut din nuca de cocos intreaga, dar oricum e foarte bun ! 153

aceasta creatie este in special pentru cei care vor sa se ingrase 🙂
ingrediente:jumatate de avocado, pulpa si grasimea de cocos ramasa de la lapte, seminte quinoa incoltite  impreuna cu ceva apa si cateva curmale extrasoft.
jumatate din semintele de quinoa le-am mixat, celelalte le-am presarat deasupra. 154

Pate de linte cu alge

9 mai 2012

de cand au aparut buruienile de sezon , mananc salate zilnic. acum cat sunt din abundenta profit. dar mi-am adus aminte ca mai am niste alge, asa ca fara sa mai cosult netul sau sa deschid vreo carte de retete, am improvizat Pate de linte si alge

147

ingrediente: linte galbena, alge hidratate bine si tocate marunt, ceapa verde, ardei rosu, patrunjel, leustean, marar, putin usturoi 148

le-am asezat pe toate frumos (pt poza de grup 🙂 in mixer si am mai adaugat: piper, sare, suc de lamaie, boia rosie, drojdie inactiva, sos de soia, si le-am dat viteza 🙂 149

daca va iese cam moale (ca la mine) nu aveti decat sa adaugati putina faina de in seminte de f.s. maruntite bine. garantez pentru gustul si aroma demne de un Oscar al preparatelor vegane 🙂
pateul a fost insotit la masa de ridichi si gulie, care dau prospetime intregului ! 150

Prajitura Yin si Yang !

4 mai 2012

nu stiu daca opusurile se atrag sau se resping dar prajiturile astea sigur atrag tot ce misca in jurul lor ! nu stiu de ce le mai spun prajituri intrucat nu-i nimic prajit la ele… de acum o sa le numesc “ceva dulce” 🙂

138

de fapt sunt doua “ceva dulce” diferite.  pornind de la principiul dualitatii omniprezent in univers, am facut un blat pe care l-am impartit in doua mai mici. 139

ingrediente: nuci, arahide, fulgi cocos, coaja portocale, curmale si stafide pentru indulcire, toate mixate bine.140

primul blat a devenit YIN, adica umplut cu crema de mere: mere, scrtisoara, cuisoare, cateva curmale, ceva miere, pudra de roscove, mixate bine de tot. 141

al doilea a devenit YANG, adica umplut cu o crema de avocado: avocado, mac macinat, coaja lamaie, miere, menta proaspata. 142

pe YIN l-am imbracat intr-o glazura alba: susan si seminte de f.s. macinate, fulgi de cocos macinati, suc si coaja de lamaie, miere, unt de cacao. 143

YANG a primit o glazura de ciocolata : unt si pudra de cacao, curmale hidratate, aroma de vanilie. 144

YIN in sectiune transversala pregatit pentru degustare. glazura alba s-a intarit la frigider. 145

YANG in aceeasi ipostaza 🙂 glazura de ciocolata a iesit mai moale dar gustul e fenomenal ! 146YIN si YANG in perfecta armonie a culorilor si aromelor! daca ar trebui sa aleg doar una , le-as alege pe amandoua 🙂

151

Mere deshidratate

4 mai 2012

135

abia astept capsunile ! pt ca sunt primele fructe din sezonul acesta ! pana atunci am pus deshidratorul la treaba si l-am “hranit” cu mere din productia proprie. 136

le-am taiat felii subtiri nu mai groase de 4-5 mm. le-am asezat eu una langa alta dar se vede treaba ca nu prea le place lor inghesuiala 🙂 137
asa arata dupa vreo 8,5 ore, parca au intrat la apa, dar compenseaza prin aroma si gustul concentrat 🙂 numai bune de luat pe munte !

Supa de broccoli si leurda

3 mai 2012

ultimele 2 saptamani am fost plecat la Brasov si ca tot veganul, m-am dus cu mancarea dupa mine 🙂 aceasta este o Supa de broccoli si leurda cu varza rosie si morcov, pe care am facut-o la forta majora acasa la prietenul unde am stat.

 132

ingrediente: varza rosie si morcov taiate feliute, broccoli, leurda, patrunjel, leustean, sare, piper, cimbru, busuioc, suc de lamaie, toate blenduite impreuna cu apa.
am luat cu mine si blenderul de buzunar, dar spre norocul meu avea si el unul suficient de bun cat sa fac aceasta supa. 133am servit-o 3 zile la rand ornata cu ceva ulei de masline:)
chair daca nu l-am convins sa manance si el 😦 puteti sa ma credeti ca e foarte buna 🙂

134

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s