Pentru animale

Nu voi spune prea multe aici,  voi lasa imaginile sa vorbeasca de la sine. In schimb, vreau sa adaug ceva. Cei care cred ca imaginile de mai jos sunt cazuri izolate, ca de obicei nu se intampla asa si nu peste tot, trebuie sa revina la realitate si sa aiba curajul sa o confrunte. Cine inca mai are iluzia vacutelor fericite care produc lapte de bunavoie pentru noi, a animalelor care mananca iarba libere pe camp si apoi merg fericite “sa se sacrifice” pentru noi, sau a gainilor care fac oua ici si colo intr-un hambar, iar fermier batran le culege pentru noi…..TREBUIE SA DESCHIDA OCHII ! si sa afle de unde provine mancarea lui, in ce conditii si cu ce costuri materiale, ecologice si morale.

Aceste imagini nu fac decat sa aduca in lumina adevarata fata a industriei carnii, laptelui si oualor, fata pe care consumatorul obisnuit nu o vede si nici nu ii este permis sa o vada. Canalele media, in marea lor majoritate, nu stiu sau nu vor sa aduca la cunostinta publicului ceea ce se intampla cu adevarat  in aceste “fabrici de carne, lapte si oua”, devenind astfel complici la aceste abominatii. Dar complici suntem si noi, pentru ca intretinem acest “status quo”, mintindu-ne ca “ei, nu poate fi chiar asa”, alegand ignoranta in locul informarii, pasivitatea in locul actiunii. Acum cand informatia este libera, la indemana oricui stie sa o caute, ignoranta nu este o binecuvantare ci doar vina personala.

Dar lucrurile incep sa se schimbe. Incet si greu, ca orice inceput, dar SCHIMBAREA, odata pusa in miscare nu va mai putea fi oprita. Fiecare din noi are o putere de decizie mai mare decat orice legiuitor (oricum ei sunt cei care creeaza cadrul legal pentru aceasta stare de fapt, fiind complici de prim rang). Impreuna putem opri exploatarea si cruzimea inutila fata de toate vietatile planetei. Trebuie doar sa nu mai creem cerere si oferta va lua sfarsit. E atat de simplu.

“Daca toti oamenii ar sti si vedea de unde provine si cum este produsa carne/laptele/ouale din farfurie, multi dintre ei ar deveni vegani” – nu mai stiu cine a spus asta….

ATENTIE!!! Imaginile de mai jos ar putea fi socante pentru multi oameni, dar necesare pentru iesirea din matricea in care traim !

Filmul documenatar “Earthlings” este unul dintre cele mai puternice vizual si emotional.

“Farm to fridge” este un alt material ce demasca lumea hidoasa a fermelor de crestere intensiva a animalelor. Acesta este adevaratul drum al carnii ” din ferma pana in frigider”

Recunosc ca nu am suportat sa mai caut materiale pe tema asta, pentru mine e suficient…daca cineva vrea sa vada mai mult de atat,  e plin internetul cu astfel de filme…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s